Tehetség, szorgalom, kitartás

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A kerületben edző, vagy itt élő sportolók rendszeresen „gondoskodnak” arról, hogy az önkormányzat ünnepelhessen kimagasló sportsikereket. Május közepén Hajdu László polgármester és Németh Angéla alpolgármester köszöntötte az elmúlt időszak legeredményesebb kerületi sportolóit.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A ciprusi Limasszolban februárban rendezték a Kadet, Junior, és U21-es Karate Európa-bajnokságot. A világversenyen az MTK-Dynamic Karate SE hét sportolóval képviselte hazánkat, valamint a kerületet, és versenyzőik közül Erdős Martin a második, Vécsei Balázs és Hárspataki Gábor a harmadik, Tamás Ferdinánd pedig az ötödik helyen végzett. Hárspataki Gábor májusban a franciaországi Montpellier-ben rendezett felnőtt Karate Európa-bajnokságon is ötödik lett. A négy karatést edzőjük, Fischer Mihály is elkísérte a köszöntésre.

A rendezvényre ugyancsak meghívót kapott a Rákospalotán élő Földházi Zsófia öttusázó is, aki remek eredményeket produkált az elmúlt időszakban. Négy világkupa-versenyen két második és két negyedik helyezést ért el, ezzel pedig nagy valószínűséggel biztosította a helyét a riói olimpiai csapatban. A sportolót koordinációs edzője, Képes Gergely kísérte el az eseményre.

– Az ünnepségeken olyan fiatalokat köszöntünk – mondta Hajdu László polgármester -, akik a többiek számára is példaképek lehetnek, mert céljaik vannak, és azok eléréséhez kellő akaraterejük és kitartásuk van. A tehetségük mellett emiatt is lehetünk rájuk nagyon büszkék.

Comments are closed.