Tankoljon, mielőtt elérné a Balatont!

A szakértő szerint gond lehet a tankolással a Balaton környékén, a turistaszezon miatt ugyanis jelentős a kereslet az üzemanyagok iránt.

Bujdos Eszter a holtankoljak.hu ügyvezetője az RTL Reggeli című műsorában azt mondta: mindenképpen kellett valamilyen megoldás, a szakmán belül úgy gondolják, a legjobb az lenne, ha teljesen kivezetnék az üzemanyag hatósági árát.

Hozzátette: augusztusban a Mol történetének eddigi legnagyobb karbantartása kezdődik, ami két hónapon át tart, több ezren dolgoznak rajta. Az így kieső mennyiséget úgy próbálják pótolni, hogy ebben az időszakban a magyar stratégiai készletből látják el a kutakat. Ám ebből a készletből megint csak a nagyok fognak kapni, a kisebb benzinkutak nem, jegyezte meg a szakértő.

Bujdos Eszter szerint nagyon sok kútnak ismét saját zsebből vagy hitelből kell fedeznie a bér- és rezsiköltségeket. „A következő egy-két hét kritikus lesz” – fogalmazott a szakértő a műsorban. Hozzátette:

ezekben a napokban a Balatonon szinte biztos, hogy nem lehet majd tankolni, a turisták miatt nagy az üzemanyaghiány, sokan Veszprémbe járnak be tankolni.

 

Comments are closed.