Sztárparádé Újpalotán

Ismét cirkuszosok költöznek március 14-16. között a Pólus Center melletti zöldterületre. A Magyar Nemzeti Cirkusz Újpalotáról indulva november elejéig mintegy 30 helyen mutatja be a legújabb műsorát. Az idén 19 esztendős cirkusz rangos előadással készült. Az újpalotai premieren és a következő nyolc hónap valamennyi előadásán két Arany Pierrot-díjas produkció is látható lesz. Az egyik a színház ifjú igazgatójának, Richter Józsefnek a lovas akrobatika száma, amellyel a januári X. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon magyar artistaként először sikerült díjat nyernie. A másik díjazott produkció, a német Casselly család elefántszáma is rendkívül látványosnak ígérkezik.

Fotó: Magyar Nemzeti Cirkusz

Fotó: Magyar Nemzeti Cirkusz

Ifjabb Richter József színházigazgatótól megtudtuk, hogy a fesztiválon többek között a különdíjas olasz testvérpár, Steve és Jones bohócszáma is debütál a magyar közönség előtt.

Ifjabb Richter József a világ legfiatalabb cirkuszigazgatója. Tavaly 21 éves korában választották meg a Magyar Nemzeti Cirkusz vezetőjének. A Richter név nem ismeretlen a cirkusz világban, a családban hét generációra visszavezethetően mindenki artista vagy bohóc volt. Idősebb Richter József jelenleg a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója, amelynek nyári műsorában a másik Richter fiú, Flórián is fellép.

Comments are closed.