Szombattól már a Kálvinig jár a 3-as metró

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Május 14-től Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, valamint a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között járnak a szerelvények hétköznap napközben, amelyek azonban a Nagyvárad téren nem állnak meg – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A Kálvin tér és Göncz Árpád városközpont között metrópótló buszokkal lehet utazni.

Három metróállomást helyeznek vissza a forgalomba, emiatt több fontos változás is lesz a metróközlekedésben – közölte a BKK.

Hétköznap napközben két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as, a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló autóbusszal is lehet utazni.

Hétköznap esténként és hétvégén a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

A Nagyvárad téren az állomás felújítása miatt nem áll meg a metró, a Nagyvárad tér környéke a Népliget felől pótlóbusszal, a belváros felől közvetlenül a 2M villamossal közelíthető meg, valamint a Semmelweis Klinikák állomástól gyalog vagy MOL Bubival – írta a társaság.

További információk az M3-as metró május 14-től érvényes közlekedésével kapcsolatban a BKK oldalán olvashatók.

A BKK arra figyelmeztet, hogy a metrópótlás miatt a városban a közúton közlekedőknek nehezebb körülményekre kell számítaniuk, különösen azoknak, akik az északi városrészek felől, a Váci úton közelítik meg a belvárost, emiatt hosszabb utazási idővel kell számolni az érintett városrészekben.

A Budapesti Közlekedési Központ mind a közösségi közlekedést, mind az egyéni közlekedést használóktól kéri, hogy a következő hetekben ne megszokás szerint közlekedjenek a fővárosban, mert számos változásra kell készülni a metrópótlás újabb üteme miatt.

Comments are closed.