Szerdán megjelenik a T Z N 5 novemberi száma!

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Már csak egyet kell aludni, és itt a T Z N 5 legújabb száma! Ez azt jelenti, hogy a kerület lakóinak jelentős része megismerkedhet kicsit például a helytörténet rovatban közelebbről az újpalotai lakótelep történetével (tudta, hogy tervben volt egy harmadik ütem is?), de novemberben annyira világlátottak voltunk, hogy a friss Nobel-díjas Annie Ernaux-t is bemutatjuk, hogy aztán mindenki rohanjon a könyvesboltba megvenni az Éveket. Esetleg a Lánytörténetet, ízlés kérdése.

De persze túloznék, ha azt mondanám, hogy ezek a cikkek vannak az újság középpontjában: ott ugyanis az a Hajdu László áll, aki polgármesterként és országgyűlési képviselőként is maradandót alkotott a Tizenötödikben, és nem véletlen, hogy egy hónapon belül először a kerület, majd Budapest díszpolgára is lett.

Hajdu teljesítményéről talán az mond el a legtöbbet, hogy még vita sem volt különösebben a címek körül, ami a mai politikai helyzetben egészen kivételes.

A kerület egy másik legendájáról sajnos jóval szomorúbb okból emlékezünk meg: a Pléh Csárda alapítója, Bábel István hagyta rá utódaira a legendásan nagy adag rántott húsait, róla is megemlékezünk.

Csak hogy valamivel vidámabb legyen a helyzet: mivel csak kevés dolog mond el többet annál egy emberről, hogy milyen viszont ápol a focival, ezért a jelenleg is zajló katari világbajnokság apropóján megkérdeztünk pár kerületi képviselőt, nézik-e a vébét, és ha igen, akkor kinek szurkolnak?

Rab László idő közben lement a piacra, hogy hiteles körképet adjon róla, mi mennyivel drágult arrafelé, de talán még fontosabb riport lett Marton Éváé, aki a hátrányos helyzetű gyerekeken segítő L. Ritók Nórával és Bódis Krisztinával beszélt többek közt arról, milyen érzés karácsonykor látni azokat, akiknek csak nagyon kevés esély van arra, hogy legalább felnőttként előre tudjanak lépni később.

És ha már karácsony: idén nagyon sokaknak lett aktuális az eddiginél tudatosabb vásárlás. Kicsit ehhez adunk javaslatot a Cseriti bolthálózatról szóló írásunkban, hiszen most már nem csak környezettudatosak lehetünk, de a pénztárcánk is meg fogja érezni, ha lemondunk arról a tévedésről, hogy mindenből vadonatújra van szükségünk.

És persze van gasztro is, megint a szokásos minőség Cserna-Szabó Andrástól.

Nincs is más hátra, mint elolvasni az újságot akár fizikai példányban, akár itt a Csokonai honlapján!

Comments are closed.