Széra Szárnyai

A Szociális és Rehabilitációs Alapítvány (SZÉRA) 1997 óta működtet hajléktalan emberek és nehéz helyzetű családok számára bentlakásos intézményeket többek között a kerületünkben is, ahol a helyi önkormányzattal kötött ellátási szerződés alapján végzik munkájukat.

A győztes csapat/Fotó: SZÉRA

A győztes csapat/Fotó: SZÉRA

Az alapítvány életében a szociális és gyermekjóléti segítségnyújtás mellett fontos szerepet játszik a mozgás és a sport is. A szakmai kollektíva az elmúlt években megalapította a Széra Szárnyai nevű közösséget abból a célból, hogy népszerűsítsék az egészséges életmódot és az örömelvű sportolást.
A közösség tagjai többféle sportágban is jeleskednek, rendszeres résztvevői különféle futó- és kerékpárosversenyeknek. A Széra csapata június 1-jén sikerrel teljesítette az Ultrabalaton nevű ultramaratoni futóverseny 212 kilométeres távját. Az alapítvány dolgozóiból álló tízfős váltócsapat 20 óra 3 perc alatt futotta körbe a Balatont.
– Köszönettel tartozunk barátinknak, ismerőseinknek, akik szurkoltak nekünk és bátorítottak Minket, továbbá a XV. kerület önkormányzatának is, hiszen tavalyhoz hasonlóan idén is rendelkezésünkre bocsátották a Balatonvilágoson található gyermektáborukat. Büszkék vagyunk rá, hogy egy szélesebb körű összefogás áll a sikerünk hátterében – tájékoztatott Kelemen Gábor, a SZÉRA Családok Átmeneti Otthonai intézményvezetője.

Comments are closed.