Szakíts, ha bírsz!

Mi is az a Z generáció? A társadalomtudósok az 1995 után született nemzedéket hívják így. A legfontosabb jellemzőjük, hogy a mindennapjaik szerves része a digitális világ: az internet, a mobiltelefon. Nyitottak a világra (főleg, ha azt a világhálón lehet megismerni), legalább egy idegen nyelven beszélnek és nincsenek kulturális korlátok közé szorítva.

Leiner Laura könyv

Leiner Laura könyv

A Szent Johanna Gimi sorozat írónőjének új könyve szilveszter éjszakáján játszódik. Lia karácsonykor szakított szerelmével, Norbival. A lány, amikor meghallja, hogy az exe valakivel megy régi iskolatársuk bulijára, elhatározza, hogy dacára a történteknek, ő is elmegy Esztivel és Csabival, a legjobb barátaikkal. Bátyját, a magányra vágyó és a szilveszteri mulatságot eleve utáló Szilkót kéri fel sofőrnek. Innen kezdve számos kalandot élnek át, beutazzák az éjszakai Budapestet, és lassanként fény derül arra is, hogy mi volt a szakítás oka.
A könyv a jól eltalált karakterek mellett (melyek határozottan különböznek az eddigi Leiner regényekben megjelentettektől) élethűen rajzolja meg a testvéri kapcsolatot, az internet központi szerepét a fiatalok életében és természetesen az első szerelemet is.
Leiner Laura üdítő humora számos alkalommal megnevettet, nagyon jó stílussal teremt egy ártatlan, szerethető, kissé idilli világot. A tizenéves, Z generációs rajongókon kívül kellemes szórakozást kínál a regény a szülőknek is, akik biztos nagyon boldogok lennének, ha így élne a kamasz gyerekük.
(Leiner Laura: Akkor szakítsunk)

Comments are closed.