Startol az ANNO

A Csokonai Művelődési Központ munkatársai először 1996-ban szerveztek egyhetes művészeti programsorozatot ANNO címmel. A fogadtatás arra bátorította a rendezőket, hogy évről évre ősszel több napig művészeti rendezvényekkel kedveskedjenek a városrészben élőknek. Polyák Edit művelődésszervező arról beszélt, hogy az idén 60 éves Csokonai Művelődési Központban (Csoki) jubileumi programokra várják a lakosokat. Az ANNO 2014 Művészeti hetet november 14–23. között rendezik.

Fotó: Csokonai Művelődési Központ

Filmkészítők/Fotó: Csokonai Művelődési Központ

– Hol tartják az ANNO programjait?
– Az ANNO során a rákospalotai, pestújhelyi, újpalotai intézménye inkben várják kiállítások, gyermek és felnőtt színházi estek és különféle koncertek, bálok, beszélgetések a vendégeket. November 14–15-én este 7 órától az V. Rákospalotai Rövidfilmszemlére (RöFi) invitáljuk az érdeklődőket a Csokonaiba. A filmszemle alkotásait Tóth Barnabás filmrendező válogatta.  A XV. kerületi önkormányzat és a művelődési központ pályázata alapján született rövidfilmek premierje is ekkor lesz. A programot Sándor Pál Kossuth-díjas filmrendező, a zsűri elnöke nyitja meg.
– A kerek évforduló kapcsán mire számíthatnak még a kultúra helyi kedvelői?
– November 16-án este 6 órától gálaműsort szervezünk a 60 éves Csoki tiszteletére. Születésnapi rendezvényünkön azok a művészek: színészek, énekesek, kórusok, zenekarok lépnek fel, akik az utóbbi évtizedben többször is megfordultak a Csokonai színpadán.
– A diákoknak mit kínálnak?
– Számos családi rendezvényt. Folytatódik az „Él nemzet e hazán” történelmi, művelődéstörténeti és helytörténeti vetélkedő, a második fordulón öt iskola diákjai mérik össze tudásukat. Ezenkívül az Újpalotai Közösségi Házban november 17-én és 20-án Históriás történeti játszóház szórakoztatja a kisiskolásokat. A már hagyományos szavalóverseny sem marad el november 20–21-én, melyet az Ipartestület hirdet meg. Szintén pénteken helytörténeti kiállítás nyílik a Rákospalotai Múzeumban a kerületünk lakótelepeiről. Vasárnap a sorozat zárórendezvénye a Lumen Christi gospel kórus koncertje lesz a Csokonaiban. Bővebben: www. csokonaimk.hu portálunkon tájékozódhatnak.

Comments are closed.