Sportszerű köszöntések

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Az önkormányzat minden esztendőben megrendezi a kerületi sportvezetők, edzők és testnevelők évzáró ünnepségét. Az idei eseményt december 13-án tarották a Hubay Jenő zeneiskola koncerttermében.

A rendezvényen Victorné dr. Kovács Judit alpolgármester köszönte meg a meghívott vendégeknek az egész éves munkát. Ezt követően legelőször az Év Kerületi Sportolója díjat adták át Hárspataki Gábor felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes karatésnak, illetve az Év Kiváló Utánpótlásedzője elismerést a mesterének, Fischer Mihálynak.

Majd az idén jubileumukat ünneplő kerületi sportegyesületeket köszöntötték. Tízéves évfordulója alkalmából a Dancing Queen Tánc Sport Egyesület és az Edőcs István Ökölvívó Egyesület, húszéves múltja miatt az AST Sportegyesület és a Fortuna Karate Sportegyesület, 25 éves születésnapja miatt a Victoria Sport Club, harmincéves évfordulója alkalmából a Kavicsos DSE, illetve a kerületi klubok doyenje, a 105 éves Pestújhelyi Sport Club részesült ilyen elismerésben.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A diákolimpiai pontversenyben első közép- és általános iskolák – a László Gyula és a Kolozsvár – testnevelő munkaközösségét is díjazták. Mellettük kimagasló szakmai munkavégzés miatt a Hartyán, a Kontyfa és a Szent Korona munkaközösségét is jutalmazták. Az idei évben az Év Kiváló Testnevelője elismerést Fekete Katalin (Hartyán), Kárpátiné Kiss Mária (Pestújhelyi) és Klinkóné Kovács Katalin (Károly Róbert), az Év Kiváló Diáksportvezetője díjat pedig Pusztai András (Kavicsos DSE) és Varjú Tibor (Kolozsvár DSE) érdemelték ki.

Az évzáró ünnepségen jubileumi emlékplakettel díjazták a 20 és 35 éve kerületben oktató testnevelőtanárokat, illetve a kerületi sportvezetők közül Mitropulosz Zoltán (PSC) az Év Kiváló Sportvezetője, Dinka Balázs és Eőry Tibor (REAC SISE) az Év Kiváló Utánpótlásedzője, Kollár Zsolt (REAC SISE) az Év Edzője elismerésben részesült.

Az idei év legkiemelkedőbb felnőtt csapatának a PSC dartsosai bizonyultak.

Legvégül elbúcsúztatták a több évtizede a kerületben dolgozó, de idén távozó testnevelőket, többek között Varga Lászlót (Czabán), dr. Verebély Gyulát (Czabán) és Gaálné Csík Zsuzsannát (Kolozsvár).

Comments are closed.