Sportolni szabadság idején

Sokan nemcsak a munkájukat, hanem az egyébként rendszeres testedzést is félreteszik a nyaralásuk idején. Pedig ilyenkor különösen fontos lenne a legalább napi 30 percnyi mozgás, hiszen a pihenés idején enni is több időnk és lehetőségünk van, s ezzel előszeretettel élünk is.

Jóga/XV Média, Vargosz

Jóga/XV Média, Vargosz

A nyaralás alatt is végezhetők a legegyszerűbb mozgásformák, a sétálás, a gyaloglás és a futás. Ha vízpartra megyünk nyaralni, érdemes kipróbálni az úszást, a vízi tornát és más vizes sportokat – ajánlja Szakács Olivér fitneszedző. Célszerű élni a szálloda által kínált szervezett sportolási lehetőségekkel is, legyen az vízi gimnasztika, jóga, pilates vagy akár íjászat.
A felsorolásból is látható, hogy a nyaralás egyben jó lehetőséget kínál arra is, hogy az egyébként monoton testedzést változatosabbá tegyük. Érdemes váltogatni a mozgásformákat, egyik nap menjünk a hotel edzőtermébe, másik nap sétáljunk vagy kocogjunk, harmadik nap ússzunk. A különböző sportolási módok kipróbálása nemcsak változatossá teszi a sokszor unalmasnak tűnő edzésünket, hanem még pihentetőbbé és élménydúsabbá varázsolja a pihenést.
A nyaralók másik táborába tartoznak, akik hétköznapokon egyáltalán nem mozognak, a szabadság alatt viszont belevetik magukat a különféle sportolási lehetőségekbe. Nem szabad elfelejteni, hogy az edzetlen szervezetet fokozatosan lehet hozzászoktatni a terheléshez, különösen a nyári melegben. Az első napokban bőven elegendő napi egyféle sporttevékenység, s háromnaponta mindenképpen iktassunk be egy pihenőnapot – tanácsolja az edző.

Comments are closed.