Segítségnyújtásra vállalkoztak

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Együttműködési megállapodást kötött a XV. kerületi önkormányzat és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány. Az erről szóló dokumentumot Cserdiné Németh Angéla polgármester és Ilyés Márton, az alapítvány kuratóriumi elnöke december 9-én írta alá a helyi polgármesteri hivatalban.

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítványt a főváros alapította 1993-ban – mutatta be az alapítványt Ilyés Márton. – A célja azonban az elmúlt közel harminc évben semmit sem változott. Szeretnénk a fővárosi kis- és középvállalkozásoknak segítséget nyújtani elsősorban kedvezményes (3,9 százalékos) hitelek biztosításával, amit saját forrásból próbálunk megoldani. Emellett képzésekkel, egyéni tanácsadásokkal, pályázatokkal is támogatjuk őket.

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány eddig is elérhető volt személyesen a Rákóczi út 18. szám alatt található központjában, illetve a www.bvk.hu weboldalon, mostantól azonban a kerületben is könnyen lehet majd kapcsolatba lépni velük. A december 9-én aláírt együttműködési megállapodás alapján az önkormányzat kerületi ügyfélszolgálati lehetőséget biztosít az alapítvány számára, ahol a vállalkozások közvetlenül is információkat és segítségeket kaphatnak majd. Cserdiné Németh Angéla polgármester elmondta: a közös munkába szeretnék majd bevonni a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara nemrég megválasztott új elnökségét is.

 

Comments are closed.