A segítő közösség megbecsült tagjai

Átlagos olvasási idő: 1 perc

A szociális szférában tevékenykedők teszik elviselhetőbbé, élhetővé a nehézségekkel küzdő embertársaink mindennapjait. E szavakkal méltatta Németh Angéla alpolgármester november 16-án a szociális munka napja alkalmából összegyűlt szakembereket.

A szociális munka egyidős az emberiséggel, hiszen minden közösség gondoskodik az elesettekről. A társadalom egyik fokmérője, hogyan él együtt a szegényekkel, hogyan támogatja a rászorulókat. A szociális munka napjának 1997-ben jelölték ki november 12-ét. A kezdeményezés jó alkalom, hogy felhívja a közvélemény figyelmét azokra, akik az elesettek védelméért fáradoznak.

Tóth Imre (j) és Németh Angéla (b) alpolgármesterek az ünnepelttel

Tóth Imre (b) és Németh Angéla (j) alpolgármesterek az ünnepelttel

Magyarországon a társadalom mintegy egyharmada küszködik olyan problémával, ami szociális gondozást igényel. Németh Angéla alpolgármester az ünnepségen kitért arra is, hogy a XV. kerületben egyre több a segítségre szoruló lakos.  – A hazai szociális ellátórendszerben számos változás történt, az állam átvett bizonyos feladatköröket, több ellátási forma nevében és tartalmában is megváltozott. A legutóbbi testületi ülésen egyhangú szavazattal döntöttünk a szociális rendelet módosításáról és a szociális szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálatáról – tájékoztatta a résztvevőket az alpolgármester.

web_vsz_img_8139

A lelkiismeretes munkát azonban nem csak szavakkal köszönte meg a városrész vezetősége, elismerések, díjak is gazdára találtak. Az Év Szociális Munkása díjjal idén Kiss Melinda büszkélkedhet, aki a Család- és Gyermekjóléti Központ szakmai gárdáját erősíti. Az Év Szakmai Tevékenységet Segítő Alkalmazottja elismerést Kollár Nikolett vehette át az Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) Központjából, míg az Év Családgondozója Urbánszky László, a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány munkatársa lett. Mindemellett jubileumi és hűségjutalmakat adtak át, valamint gratuláltak a nyugdíjba vonuló munkatársaknak is.

A helyi szociális ágazatban ez az év igen mozgalmas, hiszen a családsegítő szolgáltatás 30., míg a gyermekjóléti alapellátás 20. évfordulóját ünnepelte. Gráczer Irmát, az ESZI vezetőjét kollégái ez alkalomból köszöntötték. Tóth Imre alpolgármester pedig további sikeres munkát kívánva elmondta: a szakmai közösségek tagjai a kerületben nagymértékben hozzájárultak a szociális biztonság alapvető feltételeinek megteremtéséhez, valamint az eddigi eredmények megtartásához.

Comments are closed.