Sakkverseny profiknak és amatőröknek

Második alkalommal szervezi meg a REAC Sportiskola SE sakkszakosztálya a senior versenyzőknek és a hobbysakkozóknak a II. Senior Rákospalota Kupát, melyre kerületen kívülről érkezőket is várnak.

Sakkverseny, archív/Fotó: XV Média, Vargosz

Sakkverseny, archív/Fotó: XV Média, Vargosz

A verseny előzményeiről Mihály Zoltán szakosztályvezető elmondta: – Kerületünkben 4 éve indult a versenysakk, helyi lokálpatrióták – beleértve magam is – kezdeményezésére. Ma már Budapest legmagasabb osztályában, a BP I.-ben játszunk, s ami kuriózum, hogy két nemzetközi nagymesterünk is van.
A felnőttcsapat megerősödése után a szakosztály vezetése az utánpótlás-nevelésre helyezte a hangsúlyt. A kerületi óvodákban és iskolákban sakkszakköröket indítottak, ahonnan a legügyesebbek a szakosztályba áramlanak. Jelenleg a csütörtök délutáni sakkfoglalkozásokat húsz-huszonöt gyerek látogatja rendszeresen. Az ifjúsági munkát igazolja, hogy Budapesten – egyedülálló módon – az ifi csapatbajnokságra 4 csapattal nevezett a szakosztály.
– A szakosztályi élet kiteljesítésére egy éve megcéloztuk a senior korosztályt. Fontosnak érezzük megbecsülni az előttünk járó generációkat is, ennek példája, hogy idén leigazoltunk egy, szintén a kerületben élő, nagy múltú sakkozót, aki betöltötte a 91. életévét – tudtuk meg Mihály Zoltántól.
A II. Senior Rákospalota Kupa november 29-én dél­előtt fél 10-kor kezdődik a REAC Sporttelepén. A biztos hely érdekében célszerű előnevezni Mihály Zoltánnál a 06 20 9857 162-es mobiltelefonszámon, vagy a mihalyzoltan@t-online.hu e-mail címen, ezzel együtt a rendezők a helyszíni nevezéseket is elfogadják. A nevezési díj jelképes 300 forint.

Comments are closed.