Rikkancsok két helyszínen

Átlagos olvasási idő: 2 perc

November 26-tól már nemcsak a postaládákban vagy a közintézményekben találkozhatnak a kerület lakói a Tizenötödik című önkormányzati újsággal, hanem két frekventált helyszínen, a Rákos úti szakrendelő és az újpalotai Vásárcsarnok környékén is. Ráadásul egyik helyszínen sem kell keresniük a lapot, mert azt (jól látható Tizenötödik feliratú kék kabátos) terjesztők osztogatják.

Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni az újságunkat – mondta Beke Károly, az XV. Média Nonprofit Kft. ügyvezetője –, mert az a tapasztalatunk, hogy bármilyen jó is a terjesztés, sok postaládába nem jutnak el az információk.

A cégvezető elmondta, kreatív megoldást kerestek a problémára: mostantól személyesen adják a lakosok kezébe az újságot. Ebben pedig egy másik önkormányzati cég, a Palota-15 Nonprofit Kft. is közreműködik, melynek dolgozói vállalták az újság kiosztását. 

A Tizenötödik című lap 38 ezer példányszámban jelenik meg – tette hozzá Beke Károly –, ebből 20 ezer példány a családi házas övezetek postaládáiba kerül, 15 ezer pedig a társasházak gyűjtőhelyein landol. Sajnos, több épületbe nem engedik be a terjesztőket a lakók, emiatt kénytelenek az újságot a többi reklám közé tenni. Ezért is van többek között, hogy sokan nem találkoznak az újsággal. 

Ezen a helyzeten változtathat az új szisztéma: eszerint a lap megjelenését követően két helyszínen, a Rákos úti Szakrendelő és az újpalotai Vásárcsarnok környékén reggel 8-10 óra között a kék kabátos „rikkancsok” 500 darab újságot osztanak szét. 

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Egyelőre teszteljük az újfajta terjesztést, gyűjtjük a tapasztalatokat, majd ezek alapján módosítjuk, esetlegesen bővítjük az időpontokat és a helyszíneket is. Az például már az első terjesztési napon beigazolódott, hogy a szakrendelő elé érdemes lesz a következő hét elején is visszatérni, mert akkor többen jönnek vizsgálatokra, mint a hét utolsó munkanapján.

Kíváncsiak voltunk mi is a kerületiek véleményére, ezért az egyik olvasónkat megkérdeztük.

Meglepett, amikor a rendelőbe jövet a kezembe nyomtak egy újságot – mondta Pallaghy Ferencné. – Én még az a korosztály vagyok, aki emlékszik arra, amikor az Esti Hírlapot az utcán terjesztették. Néha még nosztalgiázni is szoktam erről. Örülök, hogy ezzel a kezembe nyomott újsággal eszembe juttatták a régi szép időket.

Comments are closed.