Rendőrök az iskoláknál

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Minden iskolában rendőr lesz a tanévnyitón – ígérte augusztus végén Reszkető Sándor rendőr alezredes, a XV. kerületi kapitányság KMB alosztályának vezetője. A körzeti megbízottak már augusztus második felében felvették a kapcsolatot a körzetükben levő iskolákkal, egyeztették az éves programokat, kiszállították az iskola rendőre plakátokat és szóróanyagokat. Idén első ízben biztosították a tankönyvek kiszállítását is.
– A kollégáink az iskolák életébe is megpróbálnak bekapcsolódni – tette hozzá az alosztályvezető. – Részt vesznek a rendezvényeken, s ha kell, akkor baleset- és bűnmegelőzési előadásokat is tartanak.

Rendőrök segítik az átkelést/XV Média, Vargosz

Rendőrök segítik az átkelést/XV Média, Vargosz

A tanévkezdés miatt szeptemberben jelentősen megnő a forgalom a sulik környékén, ezért a rendőrség munkatársai biztosítják a rendet az intézményeknél.
– A balesetveszélyesség szempontjából felmértük az iskolák környékét. A 12 kerületi intézményből öt esetében döntöttünk úgy, hogy szeptember végéig biztosan, de lehet, hogy tovább is rendőrök segítik a forgalmat – mondta Reszkető Sándor.
A Kavicsos közben, ahol két iskola és egy óvoda található, az újpalotai polgárőrök, a Czabánnál és a Károly Róbert iskolánál a reggeli órákban pedig a kerületi rendészek biztosítják a rendet. A két rákospalotai iskolánál délutánonként, valamint a Kolozsvár Általános Iskola környékén reggel és délután rend­őrökkel is találkozhatnak a szülők és a diákok.

Comments are closed.