Rendkívüli szünetet rendelt el a polgármester a bölcsődékben

A Kormány ugyan nem rendelt el a bölcsődék esetében rendkívüli szünetet, viszont a koronavírus-járvány erősödése a kerületi bölcsődéinket is elérte. Az intézményekben napról napra több a beteg, az alkalmazottak tömeges megbetegedése elérte a kritikus szintet, ráadásul a gyermekek alig 18 százaléka jár most valamelyik bölcsődénkbe. Ezért az ellátás a megszokott módon a továbbiakban már nem tartható fenn – írta közleményében Cserdiné Németh Angéla, aki saját hatáskörben az önkormányzati fenntartású bölcsődék esetében 2021. március 16-ától 2021. április 6-áig ügyelet biztosítása mellett rendkívüli szünetet rendelt el. A szünet után április 7-én lehet vinni a gyerekeket újra a bölcsődékbe.

Cserdiné Németh Angéla

“Kérek mindenkit, csak azok kérjék az ügyeleti ellátást, akik tényleg nem tudják megoldani gyerekeik felügyeletét – fogalmazott a polgármester. – A jelenlegi nehéz helyzetben közös a felelősség, vigyáznunk kell magunkra és egymásra. Remélem, hamarosan legyőzzük a koronavírust, és minden visszatérhet a régi kerékvágásba. Tudom, nem könnyű helyzet ez, de kérem az összes szülő együttműködését, türelmét és segítségét.

Az ügyeleti ellátásban csak egészséges gyermek vehet részt. Amennyiben az intézmény munkatársa a gyermeken bármilyen betegség legkisebb tünetét tapasztalja, haladéktalanul értesíti a szülőt, hozzátartozót, aki köteles elvinni a bölcsődéből a gyermeket. Az Egyesített Bölcsődék zárva tartása mellett – az igények függvényében – a Szivárvány és a Százholdas Pagony bölcsőde tart ügyeletet. Ennek menetéről itt lehet találni információkat. Étkezési térítési és gondozási díjügyekben a bölcsődékben érdemes érdeklődni. (PP, Periszkóp Palotán, Biczó Henriett, 2021. március 11. – nyitókép: XVMédia/Nagy Botond))


Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.