Re-Akció – a közélet humorba csomagolva

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Közéletünk humorba csomagolva, mindez újra hasznosított tárgyakból előállítva – ezt kínálja a Csokonai Rendezvényház legújabb, re-Akció” című kiállítása, amely az UPSZ Stúdió és hét közéleti dizájner munkáját (és véleményét) mutatja be.

A kiállítás ötletét az adta, hogy az UPSZ Stúdió több éve készít falinaptárakat közéleti történésekből. A 2024-es a címe: „Előre megyünk, nem hátra”. Eredetileg ennek a naptárnak a képanyagát tervezték bemutatni, ám a tárlat sok más érdekességgel is kiegészült. Többek között az „Ársapka” feliratú kötött sapkával; a „Narancshullás” nevű fővárosi társasjátékkal; a „Sikoly” ihlette vászonszatyorral; a lefóliázott könyvespolccal vagy éppen a fémszívószálon menekülő politikussal. A különleges kiállítás fókuszában pedig egy közéleti totemoszlop áll.

„A ma megnyíló kiállításunk is bizonyítja: a művészet és a humor legyőzhetetlen és örök – mondta Cserdiné Németh Angéla polgármester, a különleges tárlat megnyitóján. – Miközben egy kicsit nevetni is tudunk a mégoly elkeserítő vagy épp elképesztő közállapotainkon, talán még többünket megerősít annak felismerésében, hogy igenis lehet másként és lehet jobban is csinálni a dolgainkat. Hogy egy jobb és igazságosabb, szabadabb és szolidárisabb, élhetőbb Magyarországon élhessünk. Igazán megérdemelnénk.”

Az alkotásokat június 21-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Csokonai Rendezvényházban. A tárlat a XV. kerületben mutatkozik be először.

Comments are closed.