Rákospalotáról Azerbajdzsánba

A Rákospalotán élő Ágh György nemrég Azerbajdzsánban járt. A 15 esztendős fiatalember a magyar vízilabda serdülőválogatott tagjaként utazott a volt szovjet tagállamba, ahol a hangzatos nevű Presidens Cup nevű nemzetközi tornán képviselte a magyar színeket. Az 1999-es születésű korosztály számára azért volt fontos ez a torna, mert nekik nem rendeznek világversenyeket, így csak az azerihez hasonló nemzetközi tornákon tudják felmérni, hol tartanak a felkészülésben.

Ágh György/Fotó: XV Média, Vargosz

Ágh György/Fotó: XV Média, Vargosz

Gyurit többedmagával a BVSC csapatából válogatták be, és a Horváth János által irányított serdülőválogatott a nemzetközi porondon is kiválóan debütált. A nyitómérkőzésen például az azeri felnőttválogatottat verték 18–10 arányban, majd a grúz juniorokat is hasonló magabiztossággal (20–11) intézték el. A legnehezebb mérkőzésüket a döntőben a házigazdák serdülőválogatottja ellen vívták, a találkozót végül csak egy góllal, 10–9 arányban nyerték.
A csapatra nyáron újabb nagy erőpróba vár: ezúttal ugyanis Szerbiában kell az azerinél jóval erősebb tornán bizonyítaniuk. Az 1998-as születésű serdülőválogatott 2015-ben már Európa-bajnokságon fog szerepelni. A részvételre Gyuri és több 1999-es társa is esélyes. A BVSC-ben és a magyar válogatottnál bevett szokás, hogy a korosztályok legjobbjait az eggyel idősebbek között is versenyeztetik. Ágh Gyuri pedig idén már az 1998-as bajnokságban is bizonyította, hogy helye van a nagyobbak között.

Comments are closed.