Pótvizsgahajrá

Mit tegyen az a szülő, akinek gyermeke elégtelen osztályzattal zárta a tanévet? Támogassa és segítse a tanulásban, hogy sikeresen vegye a pótvizsgaakadályt.

Korrepetálás/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Korrepetálás/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Kétségtelen, hogy az iskolai szünet a lazítás időszaka, azonban a pótvizsgára készülő diákoknak a nyár nem épp a gondtalan pihenésről szól. A kerületi oktatási intézményekben augusztus utolsó hetében tartanak javító- és osztályozóvizsgákat.
A pótvizsgák kapcsán sokszor csak a lexikális tudás hiányosságairól esik szó, pedig sokkal fontosabb a kudarc lelki tényezője. A családnak kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy a gyermek sikeresen vizsgázzon. A szülőknek nem szabad kiadniuk a csemetéjük bukása miatt érzett dühöt. Minden gyermek izgul, fél a következményektől, sokszor mérges magára, a tanárokra, hogy idáig jutott. Ezért elsőként az a legfontosabb, hogy érezze, édesanyja, édesapja mellette áll és bízik benne.
Fél siker, ha megtapasztalja a bizalmat, mert ezután könnyedén megbeszélhetjük vele, hogyan képzeli a pótvizsgára való tanulást. Választhatunk magántanárt, barátot, de egy közeli hozzátartozót is, aki segít leküzdeni az akadályokat. Mindemellett az intézmények is szerveznek korrepetálást, például a Hartyán Általános Iskolában augusztus 21–22-én délelőtt tartanak felkészítő foglalkozásokat.
Ne feledkezzünk meg a Senior mentor programról sem, hiszen sok nyugdíjas szakember szívesen vállalja, hogy díjmentesen készít fel tanulókat a vizsgákra, ezenkívül remek online oktatócsomagok is rendelkezésre állnak. További információk a http://www.oktatas.ws oldalon olvashatók.

Comments are closed.