Pólus Futónap – XVIII. Palota Kupa

A Budapesti Atlétikai Szövetség a XV. kerület önkormányzat és a Pólus Center támogatásával 18. alkalommal rendezi meg 2014. április 5-én Budapest Mezei Bajnokságát és Terepfutó Versenyét a Pólus Bevásárlóközpont melletti  Szilas-patak partján – írja a Budapesti Atlétikai Szövetség.

Mezei Futóverseny/fotó: Budapesti Atlétikai Szövetség

Mezei Futóverseny/fotó: Budapesti Atlétikai Szövetség

A szabadban sportolni, futni vágyók 1500 méter és 9000 méter közötti távokon indulhatnak, 9 éves gyermekektől a felnőtt korosztályig.

A sportesemény keretében a szervezők „Fuss a vízért, ültess egy fát” szlogennel a közelgő víz és föld világnapjára szeretnék felhívni a figyelmet. Céljuk az egészséges életmódra nevelés, és hogy ráirányítsák a figyelmet az élhető zöld környezet megóvására, a fenntartható fejlődésre.

A rendezvény fővédnöke László Tamás, a kerület polgármestere.

Hagyományos sporteseményre az ország minden részéről érkeznek sportolók, egyetemek és főiskolák hallgatói, szenior atléták, közép- és általános iskolák tanulói.

A szabadidős futók és a kerületi diákok, a lakosság részére „Fuss, kocogj az egészségedért” néven külön futamot indítanak.

A célban minden résztvevőt frissítővel, teával várják a szervezők.

A futófesztiválra meghívást kapott az egykori kitűnő atléta, Miklósa Erika, a világhírű hazai és külföldi operaházak csillaga.

Az idei rendezvény programját színesíti Nick Árpád Guinness világrekorder erőművész produkciója, a Pólus Kutyakiképző Iskola munkakutya-bemutatója és az elmaradhatatlan kerékpáros bemutató, amelynek keretében a Flatland demo Team lBMX show-ját láthatják az érdeklődők.

Információ kérhető: Budapesti Atlétikai Szövetség, 1053 Budapest, Curia u. 3. Tel: 266-8028

E-mail: bpatletika2@gmail.com, Honlap: www.bpatletika.hu

Comments are closed.