Polgármester: folytatódik az önkormányzatok kivéreztetése

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Cserdiné Németh Angéla szerint beruházások, maradhatnak el, de a fenntartói feladatokra is kevesebb jut majd, miután az önkormányzatok kikerültek a rezsicsökkentés kedvezményezettjei közül.

Július 1-én újabb szakaszba lépett az ellenzéki vezetésű önkormányzatok kivéreztetése és tönkretétele – ezt Cserdiné Németh Angéla mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Ettől a hónaptól ugyanis kikerülnek a rezsicsökkentés kedvezményezettjei közül az önkormányzatok, valamint a közfeladatokat ellátó önkormányzati intézmények is.

A polgármester azt monda: Orbán Viktor gonosz döntése után a XV. kerület is hatalmas problémákkal szembesül. A közüzemi árak emelkedése inflációt generál, ami az önkormányzat működtetéshez és fenntartásához kapcsolódó kiadások emelkedését is jelenti.

Cserdiné Németh Angéla hozzátette: ez azt jelenti, hogy egyrészről a tartalékokat éli fel az önkormányzat, másrészt még kevesebb jut a tervezett fejlesztésekre, beruházásokra, fenntartásra és városüzemeltetésre, vagyis minden olyan feladatra, amely az önkormányzat feladata lenne.

A polgármester szerint már most borítékolható, hogy az idei legfontosabb feladatként kitűzött Deák utcai orvosi rendelő építését nem tudja befejezni a kerület. Ezt Orbán Viktor megszorítócsomagjának köszönheti a kerület – tette hozzá.

A videóban több DK-s polgármester is elmondja, hogy az ő városrészüket hogyan érintik a kormányzati döntések.

Comments are closed.