Pillangók a világ minden tájáról

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A lepkék szerelmese címmel jelent meg dr. Bezsilla Borbála, a Bezsilla-gyűjtemény őrzőjének könyve a kerületi önkormányzat támogatásával. A március 17-ei könyvbemutatót, amelynek a Pestújhelyi Általános Iskola adott otthont, Bezsilla László pillangótároló dobozainak eredeti méretű fotóiból összeállított kiállítás megnyitója előzte meg. A művészi felvételeket újságunk fotósa, Nagy Botond készítette, a tárlatot pedig Nagy Edit, a Pestújhelyi Közösségi Ház művészetszervezője állította össze.

Bezsilla-könybemutató/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Bezsilla-könyvbemutató/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A teltházas rendezvényen a Pestújhelyi Általános Iskola tanulói léptek fel, furulyamuzsikával, énekkel és verssel köszöntötték a jelenlévőket. Az intézmény legfelső szintjén lévő Suli Galériában rendezett kiállítás megnyitóját követően a résztvevők levonultak a könyvtárba a könyvbemutatóra, ahol László Tamás polgármester elmondta: fontos, hogy legyenek hagyatékok, ezek azonban őrzők nélkül nem maradnának meg. Bezsilla Bori néni tevékenysége éppen emiatt különösen fontos, hiszen muzeológusként ápolja, gondozza édesapja, Bezsilla László lepkegyűjtő-hagyatékát.

A különleges fotókat és korabeli dokumentumokat is tartalmazó, régies hangulatú kiadványból egy-egy példányt minden vendég kapott ajándékba, mégpedig Bori néni dedikálásával.

Comments are closed.