Pestújhelyi karatesikerek

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Két kerületi karatés is a dobogóra állhatott a június 17-19. között rendezett, prágai korosztályos Európa-bajnokságon. A kadet, junior és U21-es kontinensviadalon pedig nagy pestújhelyi (és XV. kerületi) siker született.

Az MTK sportolói közül ugyanis az U21-es korosztályban Baranyai Zsófia arany-, Ilankovic Aleksandra pedig ezüstérmes lett a saját súlycsoportjában.

A prágai Eb-n 48 ország közel 1100 versenyzője lépett tatamira. Az U21-es korosztályban (a 18-20 évesek között) a nők 55 kg-os súlycsoportjában Baranyi Zsófia három győzelemmel jutott a fináléba. Az első magyar olimpikon karatés (Zsófi a 2018-as Buenos Aires-ben megrendezett Ifjúsági Olimpián 5. volt) már 2020-ban aranyérmes volt a budapesti korosztályos Európa-bajnokságon, tavaly pedig ezüstérmet szerzett. Idén a döntőben a skót Pollard volt az ellenfele, akit 1-0-ra legyőzött, így pályafutása második korosztályos Eb-címét nyerte.

Ugyancsak az U21-es korosztályban, de már egy súlycsoporttal feljebb klubtársa, Ilankovic Aleksandra is döntőbe jutott. A 61 kg-os magyar tehetség 2019-ben a juniorok között már nyert Eb-t, tavaly pedig csak egy hajszál választotta el attól, hogy párizsi kvalifikációs viadalon kivívja a tokiói olimpián való részvétel jogát. Aleksandra Prágában négy győzelemmel menetelt a döntőig, a fináléban azonban 1-0-ra alulmaradt a dán Fuyu Lind-del szemben. Zsófi és Szandra is tagja volt az idei felnőtt Eb-n szereplő magyar válogatottnak, és jó eséllyel pályáznak a 2023-as budapesti világbajnokságon is a csapattagságra.

Comments are closed.