Pálya-csúcstartó kerület

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

 

műfüves pályák

műfüves pályák

Nincs még egy olyan kerület, ahol néhány év alatt annyi műfüves pálya épült volna, mint a XV. kerületben. A statisztikák szerint minden tizedik műfüves pályát Rákospalotán vagy Újpalotán adják át.
A XV. kerületi önkormányzat 2011-ben határozott úgy, hogy részt vesz a Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programjának 2. ütemében. Tavaly a Czabán, a Szent Korona, a Kontyfa iskolákban és a Szántóföld úti sporttelepen épültek létesítmények, amelyeket 2013-ban, a 3. ütem keretében a Hartyán, a László Gyula, a Dózsa oktatási intézményekben, valamint a Klapka és a Molnár Viktor utcai ovikban követtek újabbak.
A 4. ütemben a Kossuth iskolában és a Pestújhelyi Közösségi Házban építettek pályákat, és várhatóan 2014 elején (időjárástól függően) elkészül a 6. ütemben megpályázott Neptun és Tóth István utcai két új műfüves sportpálya is. A ciklus végére tehát valamennyi kerületi oktatási intézményben jó minőségű sportpályán mozoghatnak a diákok. Az egyetlen kivétel a Károly Róbert iskola, ahol a szülők először elvetették a műfüves pálya lehetőségét, ám információink szerint ma már aláírásokat gyűjtenek a pálya megépítéséért.
– A rendszerváltást követően százával szűntek meg a sportpályák, ezért nagyon fontos ezeknek a létesítményeknek a megépítése, amelyek sportolási lehetőséget teremtenek a fiataloknak – mondta László Tamás polgármester a Mikulás-napi pályaavatón, ahol Dunai Antal olimpiai bajnok, Ezüstcipős labdarúgóval vágta át a nemzeti színű szalagot.

Comments are closed.