Öt kerületi jelölt volt az Év Orvosa díjra

Az Astellas Pharma, a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége, a Magyar Kórházszövetség, valamint a hazai orvosképző egyetemek idén hetedik alkalommal írták ki az Astellas-díjat, az Év Orvosa 2013 pályázatot. A XV. kerületi egészségügyi intézet idén először vett részt a jelölésben, és öt orvost terjesztettek fel a rangos díjra.

Dr. Sólyom Olimpia főigazgató szerint a jelölésnél elsődleges szempont volt, hogy az orvosok már hosszú évek óta a XV. kerületben dolgoznak, a munkájukkal a kollégák és a betegek is maximálisan elégedettek, a gyógyításon kívül társadalmi munkát végeznek, és részt vesznek a szűrőprogramokban, valamint a továbbképzésekben is.

A jelöltek:

  • Dr. Ember Tibor főorvos, sebész, plasztikai sebész, aki a munkája mellett szabadidejében térítésmenetesen elsősegélynyújtó, életmentő és újraélesztő tanfolyamokat, továbbképzéseket végez, amelyek – kiváló kommunikációs és előadói képességének köszönhetően – mindig nagy érdeklődés kísér.
  • Dr. Ozsváth Gyula a röntgen osztály vezető főorvosa 2004 óta dolgozik a Rákos úti Szakrendelőben. Munkája mellett az egészségügyi közhasznú alapítvány elnöke, és szorgalmazza az ellátás színvonalának emelését.
  • Dr. Wallner Éva a kardiológiai osztály vezető főorvosa 1996 óta dolgozik a szakrendelőben. Gyógyító munkája mellett az intézmény szűrőprogramjának fő szervezője, és az elsősegélynyújtó, újraélesztő tanfolyamok másik előadója. Ezen kívül a sürgősségi betegellátás szervezője, oktatója és élharcosa is.
  • Dr. Ónodi Levente a belgyógyászat vezető főorvosa 2010 óta dolgozik a szakrendelőben. Nagy szerepe volt a gasztroenterológiai szakrendelés létrehozásában. Emellett rendszeresen részt vesz a vastagbél-szűrési programban.
  • Dr. Alföldi Ibolya tüdőgyógyász főorvos 1981 óta dolgozik a kerületben. Kulcsfontosságú a szerepe a kerület dohányzás-leszoktatási oktatási programjában.
Dr. Ozsváth Gyula/Fotó: XV Média, Vargosz

Dr. Ozsváth Gyula/Fotó: XV Média, Vargosz

Az Astellas-díjakat ünnepélyes keretek között március 21-én a budapesti Larus Rendezvényközpontban adták át. Az eseményre az öt XV. kerületi jelölt közül dr. Ozsváth Gyula röntgen főorvos kapott meghívót, aki a diagnosztika kategóriában a dobogón végzett, és ezért emléklapot vehetett át.

 

Comments are closed.