Önkormányzati képviselői beszámolók

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Bodó Miklós (Mindenki a Tizenötödikért, 3. vk.)

Az elmúlt évben az újabb – és minden eddiginél nagyobb – kormányzati elvonások ellenére a kerületben, és így a hármas körzetben is folytatódtak a fejlesztések. Megkezdődött a Karácsony Benő park felújítása, ahol mind a játszótér, mind a zöld terület  jelentős fejlesztésben részesül.

A Bányász park számos rendezvény helyszíne volt 2023-ban is, mint  például a majális vagy az augusztus 20-ai ünnepség. Számos koncertet is itt tartottak meg. A további rendezvények színvonalas megtartása érdekében elfogadásra került a park átalakítása, megfelelő színpad kialakításával együtt. A gyalogutak térkő burkolatot kapnak, valamint egy kisebb pihenőteret is kiépítenek. A gyalogutak mellé virágzó cserjéket telepítenek, a régi padokat és szemetesedényeket pedig újakra cserélik, kutyaitató is lesz itt.

Elfogadásra került a Kossuth szobor környékének átalakítása is, a beérkező lakossági igények figyelembevételével. Több utca- és járdaszakasz megújítása mellett átadtunk a Bocskai utcában egy játszó- és pihenőparkot, szintén a környéken lakók igényei szerint.

Számos megkeresés érkezett a köztisztaság (főként az illegális szemét elszállíttatása ügyében) és a közrend témakörében, ezeket a visszajelzések alapján mindig sikerült rendezni. Ezenfelül sokan kérték a Palota Holding/Répszolg segítéségét például fák, bokrok levágására, illetve a zöld felületek rendben tartása érdekében.

Comments are closed.