Önkormányzati képviselői beszámolók

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Tóth Veronika 10.vk. (mindenki a Tizenötödikért)

Az Újpalota szívében található 10. számú egyéni választókörzet, a Páskomliget és Sárfű utca lakóinak döntése alapján immáron 9. éve képviselhetem az önkormányzat képviselőtestületében – az Önök érdekeit. Ugyanakkor alpolgármesterként feladataim nagy részét képezik a kerület lakosságát érintő szociális problémák megoldása is.

Fontos számomra a kapcsolattartás a körzetemben élőkkel is, hogy a tőlük beérkező jelzések, bejelentések a megfelelő szakterület bevonásával elintézésre kerüljenek.

Ebben az évben is több alkalommal kellett eljárnunk a parkolóhiánnyal küzdő Újpalota területén lévő lerobbant, forgalomképtelen gépjárművek elszállítása ügyében, amely sokszor nehézkes, és igen időigényes. A rendszámmal rendelkező „roncsokat” ugyanis a Közterület Felügyelet nem szállíttathatja el.

Minden nehézség ellenére örömmel számolhatok be arról, hogy a parkrekonstrukció folytatódott. A Páskomliget utca mögötti területen, megifjításra kerültek fák, bokrok, cserjék, elbontották a töredezett régi homokozók, ülőkék betonelemeit, és új padok kerültek ki. Megszépültek a zöldfelületeink, és a Kontyfa utcai futókör is megújult. Sok problémát jelent viszont, hogy a parkokban elhelyezett szeméttárolókba sokszor kerül háztartási, kommunális hulladék, ezek napi szinten történő elszállítása nem mindig megoldható.

A legnagyobb örömöt 2023. év vége hozta meg nekem a köretemben: birtokba vehetik Újpalota legkisebb lakói a megújult, és megszépült Micimackó Óvodát, és a 100 holdas Pagony Bölcsödét.

Comments are closed.