Önkormányzati képviselői beszámolók

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Vékás Sándor (Mindenki a Tizenötödikért, 9. vk.)

2023 ha lehet, még 2022-nél is nehezebb év volt. A minden szinten érezhető kormányzati megszorítások, köztük az önkormányzatok – különösen a fővárosi, ellenzéki önkormányzatok – kivéreztetése, az állandóan kárunkra változó szabályok, az európai élmezőnybe illő infláció és a világban tapasztalható zűrzavar nem kedvez a mikrokörnyezetünknek.

Körzetemben lassan véget ér a Hősök úti rendelő felújítási kálváriája, s végre korszerű és tágas környezetben folyhat a gyógyítás. 2023-ban befejeztük a piaccal szemben lévő Páskomliget utcai kis terek átépítését, rendezését, így egységes és igényes közösségi térré alakult a 14 emeletes házak teljes előtere. Az Újpalotai Vásárcsarnok homlokzata egy nagyobb ráncfelvarrás után idén megszépült, ezt követően 2024-ben rendbe tesszük a piachoz közvetlenül kapcsolódó közterületeket is.

A parkokban folyamatos a játszóterek felújítása, a padok, utcabútorok cseréje, és kikerült néhány új lámpatest is a korábban megvilágítatlan területekre. Hamarosan megújul a kutyafuttató, és a felújítás mellett új játékokat is kap valamennyi játszótér. A 9-es körzet 16 fejlesztési területére jelenleg 77 tételes fejlesztési javaslatom vár megvalósításra. Ez a közvilágítás hiányosságainak további csökkentésétől, az utcabútorok folytatódó cseréjétől kezdve, az újabb parkolók kialakításáig, illetve bizonyos járdaszakaszok felújításáig változatos fejlesztési előirányzatokat tartalmaz.

Az elmúlt kilenc évből legalább öt értékelését úgy zártam, hogy nehezebb volt, mint vártuk. Mindannyiszor bizakodtam, hogy a következő jobb lesz. Most is ezt remélem!

Comments are closed.