Önkormányzati képviselői beszámolók

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Gyurkó Dániel (Mindenki a Tizenötödikért, 8. vk.)

Az elmúlt évben a körzet rákospalotai részére jutott jelentősebb fejlesztés. Kezdeményezésemre a Karatna téren fitneszparkot alakított ki felnőttek számára az önkormányzat, összesen hat eszközzel. A téren új padokat, szemeteseket és új asztalt is kihelyeztünk, valamint a környéken élők régi kérésének eleget téve ivókutat is telepítettünk.

Lakossági megkeresések alapján a körzet számos pontján, Pestújhelyen és Rákospalotán is új fedeles hulladékgyűjtőket helyeztünk ki. A Képviselő-testület 2023-ban döntést hozott a Drégelyvár utcai felüljáró mellett lévő, régen elhagyott épület felújításáról is, a környéken élők is régóta szerették volna, hogy hasznosítsuk az épületet.

Kérésemre a költségvetésben szerepel, de várhatóan csak az év elején készül majd el a Gyöngyszem Bölcsőde előtti járdaszakasz felújítása és biztonságosabbá alakítása. Idén Pálmai képviselőtársammal közös előterjesztésünk után elkezdődött az ingyenes lakossági LED csereprogram. Kezdeményezésünk által – a hivatal munkatársainak hála – az év elején többszáz kerületi család  jut energiatakarékos izzókhoz. Amennyiben lesz lehetőségünk, idén újranyitjuk a regisztrációt. 2023 elején a hátrányos helyzetben élő nők számára nőnap alkalmából higiéniai eszközök gyűjtését szerveztünk a kerületi Momentummal, ezt hagyománnyá téve idén februártól újra meghirdetjük az akciót.

A jövőre nézve is vannak terveim, ahogy eddig is, ezután is minden kérdésben a körzetemben élőket fogom képviselni.

Comments are closed.