Önkormányzati képviselői beszámolók

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Király Csaba (Mindenki a Tizenötödikért, 7. vk.)

Úgy határoztam, hogy visszavonulok Pestújhely aktív szolgálatából. Áttekintem az elmúlt közel 30 év fontos eredményeit a körzetben. Kezdve az önkormányzati bérlakások ’92-ben elindult kedvezményes elidegenítésétől napjainkig.

A körzet orvosi rendelői megújultak, az Óda utcait felújítottuk, a Bezsilla utcai új szép épületben működik, a tüdőgondozóval és a fizikoterápiával együtt. Sikerült megmenteni a körzet két iskoláját, amelyek ma is eredményesen tevékenykednek. Kis tornateremmel gazdagodott a Kolozsvár iskola. Megújult a Pestújhelyi Művelődési Ház, benne a modernizált színházterem. Lámpás csomópontok épültek a közlekedés biztonságának növelésére. Megépült az M3 mentén a zajvédő fal, és zajvédő nyílászárókat kaptak az út mellett lakók. Segítettük a SPAR üzletének felújítását azzal, hogy a nyomásfokozó kapcsolóház kikerült az ingatlanból. Felújításra kerültek a körzet bölcsődéi, óvodái, ez évben a Mézeskalács téri. A körzet parkjainak gondozása folyamatosan megtörtént. Modern játszótér épült az Őrjárat utcai oldalon és a Kozák téri iskola előtt. Megújult az Őrjárat utca a Wesselényi utcától a Neptun utcáig.

Azonban nem volt minden sikeres. Visszakaptuk ugyan a Petőfi közgazdasági iskola ingatlanát, de ma már nem iskola működik benne. A legfájóbb azonban az Őrjárat utcai kórházi ingatlan sorsa. Csak részleges eredményt sikerült elérni. Tisztelt Pestújhelyiek, mindenkinek köszönöm támogatását!

Comments are closed.