Önkormányzati képviselői beszámolók

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Farkas Edit (Mindenki a Tizenötödikért, 5. vk.)

Járdafelújítási programunk keretében megújult a Bethlen és Kinizsi utca egy része. A Csalinga játszótéren kicseréltük a fa mérleghintát korszerű rugósra. A biztonságos közlekedés miatti sebességlassító fekvőrendőrök kihelyezését felügyelet alatt tartottam. Kihasználtam a legtöbb lehetőséget, hogy a körzet lakóival találkozhassak. Irodámban 400 tő muskátlit adtam át a jelentkezőknek.

Hagyományos élőzenés szüreti mulatságunkat 2023-ban nagyobb területen tartottuk meg. A gyerekek kézműveskedtek, kutyás bemutatón vettek részt, préselték a szőlőt, itták a mustot, csillámtetováltattak, ülhettek rendőrautóba stb. Adventi sült gesztenyés, forralt boros közösségi fenyődíszítésünk is jól sikerült. A játszóterekre fenyőt tettem ki meglepetésül.

Elkezdtem lakossági fórumsorozatunkat, elsőként Rákospalota történetéről hallhattunk előadást, majd a környezetvédelemről tartottunk eszmecserét. A kerületi Klíma baráti kör alapító tagja vagyok. Egyedi a „kiskörzetes fórumunk”: háztömbökre bontva a körzetet, kis részekre fókuszálunk, beszéljük át a problémákat.

„Rákospalota 5. körzet” Facebook-csoportom népszerű, együtt építjük közösségünket, az ott felvetett kéréseknek, kérdéseknek rövid időn belül utánajárok, intézkedem. Itt vetettem fel a „segítsük egymást” gondolatát, amely sikeres – aki szeretne, felajánlhat egy-egy tárgyat ajándékba rászorulónak, az adó és fogadó fél közvetlen találkozásával, vagy a közvetítésemmel.

Testületi ülésen szinte minden alkalommal felszólaltam napirend előtt, kiálltam a pedagógusok, a védőnők mellett, valamint a Fótra tervezett akkumulátorgyár ellen. Önökért – továbbra is.

Comments are closed.