Önkormányzati képviselői beszámolók

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Dr. Szalay Kornél Géza (Fidesz–KDNP, listás képviselő)

Aki csak e lapból tájékozódik a helyi közéletről, az idén is egyoldalú információkhoz jutott. Két éve kezdeményezésemre a költségvetésben 826 millió forint került elkülönítésre a Hubay Jenő tér szélén, a Deák utcai rendelő (torzó) befejezésére. A 2023. évi költségvetésből ezt kihagyták, úgy tűnik, képtelen a kerület baloldali vezetése befejezni ezen épületet. Lassan oda jutunk, hogy bontásra szorul, akkor majd arra mennek a közpénzből az akár százmilliók. Szomorú, hogy a polgármester asszony a kormányzati egyeztetésre sem ment el, így mintegy 500 millió forint rezsitámogatást veszíthettünk el.

Az elmúlt években sok ingatlant eladott a kerület vezetése, azonban a közel négy éve beígért és elkülönített 500 millió forintból a mai napig nem épültek bérlakások. Ezzel szemben az önkormányzati lakások bérleti díjának módosítása sem nyugszik közmegegyezésen, sokak életét ezzel kiszámíthatatlan és kilátástalan helyzetbe hozva.

Konstruktív javaslatot tettem a kerületi járóbeteg-ellátásban a várólisták hathatós csökkentése érdekében is, amelynek minden feltétele adott.

2019 novemberében a polgármester asszony saját fiát juttatta jól fizető politikai poszthoz. Sajnos ezen rossz példát idén ősszel a baloldali frakció egy másik tagja is követte, aki a testvérét juttatta hasonló helyzetbe. Megítélésem szerint ez elfogadhatatlan.

Kérem, kövesse oldalamat: facebook.com/szalaykornelgezaXV/

Comments are closed.