Önkormányzati képviselői beszámolók

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Pálmai Attila (Mindenki a Tizenötödikért, listás képviselő)

Az elmúlt év is bővelkedett feladatokban. Tavasszal a nőnap alkalmából szerettük volna felhívni a polgárok figyelmét egy kevéssé látszó, de annál fontosabb problémára, a menstruációs szegénységre. Ezért több héten át intim higiéniás és általános tisztálkodási termékeket gyűjtöttünk, amelyeket az akció végén a SZÉRA – Szociális és Rehabilitációs Alapítványnak juttatunk el. Sokan tőlünk értesültek először, hogy vannak közöttünk olyan lányok, asszonyok, akiknek nehézséget okoz ezeknek a megvásárlása, és ezért nem tudnak munkába, iskolába menni azokon a napokon, és a nőiességük megélése is nehezebb számukra. 2024-ben újra gyűjteni fogunk, és az a célunk, hogy megduplázzuk az előző év adományait!

Nyáron a Fót határába tervezett akkumulátorgyár borzolta a kedélyeket, én is részt vettem a lakossági fórumokon, és felszólalva képviseltem a kerületünket, az itt élők érdekeit.

Ősszel a Momentum Mozgalommal elhoztuk a kerületbe az ingyenes lakossági LED csereprogramot. A regisztráció után minden kerületi lakos egy-egy energiatakarékos LED csomagot kap, amelyet az ígéretek szerint tavasszal ki is szállítanak.

Régóta dolgozom azon, hogy megnyíljon a lehetőség az önkormányzati bérlakásban élőknek a lakásaik megvásárlására. Minél több éve lakik valaki itt, annál nagyobb a kedvezmény mértéke, akár 45% is lehet. Az így befolyó pénzt az önkormányzat új bérlakások építésére és a meglévők felújítására fogja fordítani.

Comments are closed.