Önkormányzati intézkedések negyedik hullámban

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Cserdiné Németh Angéla polgármester közleményt adott ki a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos, az önkormányzati fenntartású intézményekben hozott intézkedésekről.

„Figyelembe véve a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről”

484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet módosításáról szóló 597/2021. (X. 28.) Korm. rendeletben foglaltakat az alábbi önkormányzati fenntartású intézményekre vonatkozóan 2021. november 2-ától saját hatáskörben visszavonásig a következőket rendelem el.

Az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék udvarára és épületébe a szülők, hozzátartozók, egyéb látogatók csak szájmaszkban léphetnek be.

Az intézmény udvarára és épületébe a gyermek megérkezésekor és a távozásakor továbbra is csak egy szülő, hozzátartozó léphet be. A szülő, hozzátartozó a gyermek átadásakor, átvételekor csak a legszükségesebb időt töltheti az intézmény épületében és udvarán.

A Csokonai Kulturális Központ telephelyein rendezvények, programok továbbra is szervezhetők és látogathatók, de a látogatóknak és résztvevőknek az intézmény területén (tehát az udvarokon is) kötelező a szájmaszk viselete.

A Gondozó Ház továbbra is látogatható, de az intézmény területére kizárólag szájmaszkban lehet belépni, és a látogatás kizárólag az intézmény által kijelölt helyszínen történhet.

A Nyugdíjas Ház lakóira a korlátozások nem vonatkoznak.

 Az intézkedések betartása és betartatása minden érintett önkormányzati fenntartású intézményben kötelező, ettől eltérni nem lehet”.

 

 

 

Comments are closed.