Okosabbak a gyerekek, mint gondolnánk 

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Dolgozók általános iskolájában kezdett tanítani, ma az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának docense Dr. Lénárd Sándor. Beszélgetésünk közben megtudtuk, hogyan lett XV. kerületi lakos, milyen lenne szerinte a jó iskola és hogy képzeli a jövő oktatását.

Dr. Lénárd Sándor/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Dr. Lénárd Sándor/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Hogyan lett kerületi lakos?

– Véletlen a kötődés. A nagyszüleim, édesanyám eredetileg Újpesten laktak, nagypapám a Könyves Kálmán Gimnáziumban tanított. A feleségem is újpesti, amikor összeházasodtunk, a környéken kezdtünk házat nézni, így kerültünk Rákospalotára. Szeretünk itt lakni, a nagyváros közelsége mellett kisvárosi a hangulat és jó a helyi közösség.

– Miért kezdett a tanárképzésben dolgozni?

– Történelem–földrajz szakosként végeztem, először Csepelen tanítottam általános és középiskolában, leginkább hátrányos helyzetűnek mondott gyerekeket. Ott jöttem rá, hogy sok mindent nem tudok arról, hogyan lehetne jól tanítani, ezért munka mellett elvégeztem az egyetemen a pedagógia szakot. Az egyetemen újszerű dolgokat tanultam, az iskolában meg mást csináltam, ez pedig szemléletváltást hozott, hogy ebben nekem kell változnom. Később hívtak az egyetemre tanársegédnek, nem tudtam két helyen lenni, így az egyetemen maradtam. További részletek az Életképek 22. számában olvashatók.

 

Comments are closed.