Nyitottan a világra

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Bartal Sándorné Mária néni mosolyogva üdvözölte a 95. születésnapját ünnepelni érkezőket. Járókeret nélkül ugyan már nehezen mozog az ünnepelt, de szellemi frissessége megmaradt, amelyet annak köszönhet, hogy mindig talál magának elfoglaltságot, „gondolkodni valót”. Mária néni figyeli a világ eseményeit, így nem csoda, hogy a születésnapi köszöntésre érkező Bitvai Nándor alpolgármesterrel el tudott beszélgetni az aktuális hírekről. A politikai kérdésekben is otthonosan mozog, rendszeresen nézi a televíziót és az újságokat is olvassa.

Bartal Sándorné/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Bartal Sándorné/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Idős kora ellenére a humorérzékét sem vesztette el. Nevetve jegyezte meg az ünnepségre érkezőknek: „a szavazásra is készülök, ott leszek, ha megérem.”

Az ünnepelt 1919. február 27-én felvidéken született, a háború előtt költözött családjával Budapestre és 1956 óta él a XV. kerületben. Férje 49 éve elhunyt, két gyermekét ezt követően egyedül nevelte fel. Kisebbik fia három éve már nincs közöttük, azonban idősebbik gyereke gyakran meglátogatja egyedül élő édesanyját. Ezen kívül három unokája és hat dédunokája veszi körül szeretettel Mária nénit, akinek mindig a család volt az első az életében.

Comments are closed.