Nyitottan a jövő generációja felé

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A helyi ifjúság támogatásában a kerületi önkormányzat, a településen működő szervezetek és a civil közösségek együttműködése elengedhetetlen. A városrészben szeptember 23-án megrendezett Ifjúsági Szakmai Nap kiváló alkalmat teremtett arra, hogy a közös célok elérése érdekében a különböző szereplők tervei a leghatékonyabban egymásra találjanak – tudtuk meg Kormos Adrienn ifjúsági referenstől. 

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

A program a városrész 12-18 éves fiataljainak kínált remek lehetőséget kulturális-, prevenciós-, sport- és érzékenyítő programok sokaságában. A rendezvényt a XV. kerületi önkormányzat és a helyi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (XVGYIÖK), valamint a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) tagszervezeteinek támogatásával szervezték meg, idén a Kikötő – Ifjúsági Közösségi Térben és környékén, a Nemzedékek Parkjában.

Huszonkét standon a kerületi intézmények mellett több, országos hírű civil szervezet is bemutatkozott. A közös zenélés és táncolás látványosan fokozta a hangulatot. Garantáltan mindenki megtalálta a számára legmegfelelőbb érdeklődési tevékenységet, az érzékenyítés, a bűnmegelőzés mellett a pályaorientáció is kiemelt szerepet kapott. A 9 iskolából érkező, közel 400 résztvevő elméjét interaktív próbatételek, vetélkedők csiszolták, melyeken a tanulók kreativitása igencsak előtérbe került.

Balog Fruzsina, az önkormányzat GYIÖK-segítője kiemelte, hogy az ifjúság szocializációjában fontos szerepe van a kortársaknak és a baráti társaságoknak. „Egy település viszont csak akkor lehet sikeres, ha az ott élő fiatalok jól érzik magukat, közösséget alkotnak, és a problémákra közösen keresik a választ. A sikeres és innovatív helyi ifjúsági munka egyik fontos tényezője, hogy a kerület vezetői és a szakemberek folyamatosan nyitottak legyenek a fiatalok iránt. Figyelemmel kísérjék az ott élő ifjúság életkori sajátosságaiból adódó problémákat, igényeket és azokra válaszokat, megoldásokat kínáljanak. Ebben nyújtunk mi támaszt, hogy a jövő generációja stabil mentális, kulturális és intellektuális alapokra tudjon építkezni, és a diákok érezzék a bizalmat, miszerint minden segítséget megkapnak a körülöttük lévő felnőttektől” – jegyezték meg a szervezők.

 

Comments are closed.