Nyílt napot tart az újra önálló Testnevelési Egyetem szombaton

Nyílt napot tart az újra önálló Testnevelési Egyetem január 17-én, szombaton 10 órától az Alkotás utca felőli új épület aulájában.

Az intézmény 2000 és 2014 között a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karaként működött, de tavaly szeptember 1-jén visszanyerte önállóságát. A nyílt napon többek között köszöntőt mond Mocsai Lajos rektor, valamint az intézmény munkatársaitól az érdeklődök tájékoztatást kaphatnak az egyetem képzéseiről. Az egyetem hallgatói közül Szávay Ágnes többszörös WTA-tornagyőztes teniszezőnő és Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó osztja meg élményeit, tapasztalatait a jelenlévőkkel arról, hogy milyen is TF-esnek lenni.

szávay ágnes

Szávay Ágnes/Fotó: www.szavayagi.hu

A Testnevelési Egyetem legfőbb célja és küldetése – ahogy a TF közleménye fogalmaz -, hogy a sport világának hazai és nemzetközi szereplőit a legkorszerűbb tudás átadásával képezze. Az intézmény továbbá fontos feladatának tartja a feltörekvő nemzedék egészségtudatos és aktív életmódra való nevelését, valamint a teljes lakosság “sportosabbá” formálását. A magyar olimpiai bajnokok edzőinek 99 százaléka a Testnevelési Egyetemen szerzett képesítést. Az intézmény minden tudományos hátteret biztosít ahhoz, hogy a magyar sportolók felkészült sportszakemberek segítségével a jövőben is világszínvonalú eredményeket tudjanak elérni – olvasható a TF tájékoztatójában.

 

Comments are closed.