Nyílászárócserére írt ki pályázatot az önkormányzat

Ötvenmillió forintot biztosít az önkormányzat a Gábor Áron utca–Szentmihályi út –Bercsényi Miklós utca–Wesselényi utca által határolt tömbben található lakóépületek azon nyílászáróinak cseréjére, amelyek az M3 autópálya bevezető szakasza felé néznek.

M3-as autópálya/Fotó: XV Média, Nagy Botond

M3-as autópálya/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az egyszeri, vissza nem térítendő támogatásra a passzív zajvédelem pályázati felhívás keretében pályázhatnak az érintett épületek tulajdonosai. Azaz, ha a pályázatban előírtaknak megfelelő ajtóra, ablakra cserélik régi nyílászáróikat (szigorúan csak azokban a lakószobákban, amelyek az M3-as felé néznek!), akkor annak költségét az önkormányzat állja. A helyhatóság ezzel szeretne segíteni azoknak az autópálya mellett élő kerületieknek, akiknek az ingatlana elé eddig nem épült zajvédőfal.

A pályázatnak tartalmaznia kell a kitöltött jelentkezési adatlapot, a nyílászáró-cserével érintett homlokzat jelenlegi állapotát bemutató fotót, a beépítendő nyílászáró műszaki paramétereinek leírását (tok anyaga, üvegezése, hanggátlás mértéke, hőátbocsátási tényező, beépítési mélység, beépítés módja), valamint a tételes, munkadíjra és anyagköltségre bontott árazott költségvetést. A pályázat csak akkor érvényes, ha a fentiekben felsorolt összes dokumentumot benyújtják.

A pályázatok benyújtási határideje 2014. szeptember 1., az elbírálás legkésőbb 2014. szeptember 30-áig megtörténik.

A pályázatokat nyomtatott vagy digitális formátumban is be lehet küldeni.

Személyesen a XV. kerületi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (1153 Budapest, Bocskai u. 1-3. földszint) adható le munkanapokon, hétfőn 8 és délután 6 óra között, keddtől csütörtökig 8 és délután fél 5 között, pénteken 8 és délután fél 1 között.

Postai kézbesítés esetén a borítékon fel kell tüntetni: „PASSZÍV ZAJVÉDELMI PÁLYÁZAT”.

Digitálisan a passziv.zajvedelem.palyazat@bpxv.hu e-mailre kell elküldeni a pályázatokat „PDF“ formátumban.

Comments are closed.