Ne a megszokásokra hagyatkozzon!

A hosszú hétvégén a fővárosi tömegközlekedés menetrendje is változik, nemcsak az üzletek nyitva tartása. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint még kedden sem az ilyenkor megszokott rend szerint indulnak a járatok.

A húsvéti hosszú hétvégén változik a fővárosi közösségi közlekedési járatok menetrendje. A BKK azt tanácsolja az utasoknak: indulás előtt tájékozódjanak arról, hogy aznap melyik menetrend van érvényben.

Budapesten és az elővárosi kék autóbuszokon az alábbi menetrendtípusok lesznek érvényben:

  • április 14-én, csütörtökön: az iskolaszünetben érvényes, pénteki munkanapi menetrend;
  • április 15-én, pénteken: az ünnepnapokon, illetve a munkaszüneti napokon érvényes menetrend;
  • április 16-án, szombaton: a szombati napokon érvényes menetrend;
  • április 17-én és 18-án, vasárnap és hétfőn: az ünnepnapokon, illetve a munkaszüneti napokon érvényes menetrend;
  • április 19-én, kedden: az iskolaszünetben érvényes, munkanapi menetrend.

A HÉV-járatok menetrendje is változik, közölte honlapján a MÁV.

A húsvéti hosszú hétvége ideje alatt, azaz április 15. (nagypéntek) és április 18. (húsvéthétfő) között az M3-as metró egész nap Újpest-központ és a Lehel tér, illetve a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között jár. A Lehel tér és a Nagyvárad tér között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

A BKK szerint az utazás megtervezéséhez a hosszú hétvégén is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyet, bérletet is lehet vásárolni az applikáció segítségével.

Comments are closed.