Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Napközi otthonnal bővült a Down Alapítvány Bocskai utcai foglalkoztatási centruma. Az új intézmény megnyitását a szervezők a Down-szindróma világnapjára időzítették.

„Ez nemcsak egy napközi otthon, hanem szolgáltatás is – mondta dr. Gruiz Katalin, a Down Alapítvány elnöke. – Az itt zajló fejlesztés a közeli lakóotthonokban élőket segíti majd az önálló életvitel elsajátításában.”

Az új létesítményben ugyanis elsősorban fejlesztő foglalkozások, másodsorban pedig szabadidős tevékenységek zajlanak majd. Ezzel teljessé válik a Bocskai utcai Down Foglalkoztatási Centrum szolgáltatása. A hat évvel ezelőtt önkormányzati segítséggel kialakított intézményben ugyanis a Down-szindrómás foglalkoztatottak eddig kizárólag a munkára fókuszálhattak, míg a most átadott létesítményben már lehetőség nyílik a fejlesztésekre is.

„A XV. kerületben nemcsak a világnapon, hanem egész évben gondolunk a Down-szindrómásokra – emelte ki Cserdiné Németh Angéla polgármester a megnyitón. – Nemcsak gondolunk, hanem gondoskodunk is róluk, részben itt, részben a Molnár Viktor utcai Fejlesztő Gondozó Központunkban, illetve néhány éve már a pestújhelyi Csodavár Inkluzív Fejlesztő Központban és Játszóházban is.”

A Bocskai utcai foglalkoztatási és napközi centrumban körülbelül 30 Down-szindrómás emberrel foglalkoznak, akik főleg a környék lakóotthonaiból (Oroszlán utca, Kajár utca és Petőfi utca) kerülnek ki. A XV. kerületi centrum a Down Alapítvány harmadik olyan helye a fővárosban, ahol a foglalkoztatás és a fejlesztés egyszerre valósulhat meg.

Comments are closed.