Mostantól akár megtakarítása is lehet Orbán Viktornak

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Jelentősen, 2 millió forinttal emelik meg mostantól a miniszterelnök fizetését. Orbán Viktor e mellé még milliós képviselői tiszteletdíj is jár. Az elfogadott törvény szerint a miniszterek fizetéséről ezután Orbán Viktor dönt majd.

133 igen és 51 nem szavazat mellett fogadta el az Országgyűlés azt a salátatörvényt, amely gyakorlatilag eltörli a fizetési plafont a miniszterek, államtitkárok, kormánybiztosok és miniszterelnöki megbízottak illetményénél – írta a 24.hu. Eddig az előző évi bruttó átlagkereset tízszerese lehetett az illetmény maximuma, ez most megszűnik, ráadásul, hogy melyik kormánytag, vagy kormányzati vezető mekkora fizetést kap, arról egyedül Orbán Viktor dönthet.

A most elfogadott jogszabály alapján Orbán Viktor eddigi bruttó 1,5 milliós illetményét a házelnöknek járó illetményhez igazították, így bruttó 3 millió 554 ezer forintot kap. Emellé jön még bruttó 1,3 millió forint képviselői illetmény is. Orbán Viktornak 2010 óta egyszer sem változott az illetménye. Nagy kérdés, hogy a megemelt illetményből tud-e megtakarítani. Eddig ugyanis, a vagyonnyilatkozata szerint, nem nagyon sikerült neki. Bár korábban volt némi megtakarítása, de azt hiteltörlesztésre költötték. Legutóbb 2019-ben volt csaknem 1,4 milliós bankbetétje, de az eltűnt a nyilatkozatokból.

Comments are closed.