Mi lesz veled, Vasgolyó?

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Több, egymástól eltérő információ kering a Vasgolyó utca sportpálya jövőjével kapcsolatban, ezért felkerestük a témában illetékes Bitvai Nándor alpolgármestert, akitől tájékoztatást kértünk.

Vasgolyó utcai pálya/Fotó: XV Média, Vargosz

Vasgolyó utcai pálya/Fotó: XV Média, Vargosz

A pálya annak a fejlesztésnek a kárvallottja, amelynek előnyeit az egész kerület élvezi – mondta az alpolgármester. – Az elmúlt években 13 műfüves sportpálya, köztük egy nagyméretű épült, és ez bőven lefedi azokat a feladatokat, amelyeket korábban a Vasgolyó utcai létesítmény is ellátott.
A sportpálya kihasználtsága ma már rendkívül alacsony, csak egy csapat edz ott. Ha senki sem használná a pályát, akkor félő, hogy olyanok vennék birtokba a létesítményt, akik a további sorsát is megpecsételnék. A füves és a földes pálya, a régóta üresen álló lőtér, a teniszpályák és a kiszolgálóhelyiségek rossz állapotban vannak, felújításuk több százmillió forintba kerülne.
Ekkora beruházást csak akkor szabad elvégezni, ha a területtel konkrét elképzeléseink vannak – hangsúlyozta az alpolgármester.
Az önkormányzat továbbra sem mondott le a Testvériség pálya megszerzéséről (erre egyébként most esély is van), és ha ez sikerül, akkor a Vasgolyó utcai sportpálya működtetése fölöslegessé válik. Jelenleg tehát csak minimális pénzt költenek az eldugott és nehezen megközelíthető pályára. A létesítmény sorsa nagy valószínűséggel a következő ciklusban dől el.

Comments are closed.