Megvan, ki kapja meg Dobrev Klára mandátumát

Ahogy az várható volt, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője nem veszi át az országgyűlési mandátumát, Brüsszelben folytatja munkáját. Helyét egy kőbányai politikus kapja meg – számolt be róla a Telex.

Dobrev Klára kedden jelezte a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) szándékát, így a megüresedett helyről a hat párt közösen dönthetett. Mivel a közös lista összeállításakor úgy állapodtak meg a pártok, hogy a DK ad egy helyet az LMP-nek, ha csak így tud frakciót alakítani, ezért egy LMP-s politikus ülhet be a Parlamentbe.

Bakos Bernadett önkormányzati képviselő, LMP; Fotó: lmp.hu

Így a közös lista 50. helyén induló Bakos Bernadett kapta meg Dobrev Klára mandátumát. A NVB már döntött is az ügyben és ki is adta a mandátumot. Bakos Bernadett a kőbányai önkormányzat egyik képviselője.

Karácsony Gergely sem veszi át a mandátumát, marad főpolgármester, az ő helyét Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere veszi át. Ezt Karácsony Gergely már hónapokkal ezelőtt jelezte.

Szabó Rebeka Zugló alpolgármestere; Fotó: zuglo.hu

Márki-Zay Péter sem veszi át a mandátumát, marad polgármester. Azt azonban nem tudni, hogy ki lesz helyette képviselő, arról majd a pártok döntenek.

Comments are closed.