Megújult egy útszakasz

Újabb felújított útszakasszal gazdagodott Rákospalota kertvárosi része, és újabb megújult közterülettel gazdagodott a XV. kerület is. Elkészült ugyanis a Kemény István utca Árokhát és Székely Elek utca közötti szakasza.

A száz százalékban önkormányzati finanszírozásból zajló beruházásban egy öt méter szélességű, 412 méter hosszúságú útpálya újult meg, mindkét oldalon több szakaszon új burkolatot kaptak a járdák is, szikkasztó blokkok segítségével a csapadékvíz elvezetése is megoldódott, illetve rendezték a járda és az útszakasz közti zöld sávot is. Ez utóbbi még nem fejeződött be, ősszel ugyanis az elöregedett, és a gyökereikkel az utat tördelő fák helyére 29 új fát ültetnek majd.

„Örömteli pillanat ez a kerület, mert ezzel teljesülni látszik választási programunk, mely szerint minden városrészben szeretnénk majd utakat felújítani. Ezt a programot a jövőben is folytatni kívánjuk, legközelebb Pestújhelyen fogunk majd két útszakaszt – a Szűcs István utcát és az Őrjárat utca Wesselényi utca és Apolló utca közötti szakaszát – felújítani” életében – mondta Tóth Imre alpolgármester.

Lukács Gergely, a Kemény István utcát is magában foglaló 1. számú választási körzet önkormányzati képviselője elmondta, a Kertváros az Esthajnal utca és a Bogáncs utca megújulását követően most egy újabb új útszakasszal gazdagodott.

„A Kemény István utca egyik szakasza immár végre XXI. századi minőséget képvisel. Ezt a visszajelzést a lakóktól is megkapjuk, nemcsak szóban, hanem azzal is, hogy a felújítás óta már a harmadik ház kerítését újítják fel.”

Az 1. számú választási körzetben is folytatódni fognak a rekonstrukciók. Lukács Gergely ráadásul egy rendhagyó projektről számolt be.

„Ritkán fordul elő, hogy egy út- vagy járdaszakasz két kerület összefogásából újul meg. Most ez fog történni, a 14-es villamos Óceánárok utcai megállójánál ugyanis a XV. kerületből gyalogosan érkező emberek által kitaposott út hamarosan – sárban és fagyban is járható – viacolor burkolatot kap.”

Comments are closed.