Megszépült bölcsődék, óvodák

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

– A GMK kezelésében levő intézmények esetében idén az önkormányzat elsősorban a bölcsődék és óvodák felújítására helyezte a hangsúlyt, így az öt kerületi bölcsődében összesen 110 millió forintot, míg a 11 óvodára összesen 250 millió forintot meghaladó felújítást finanszírozott meg – tájékoztatta lapunkat Kósa István, a GMK műszaki igazgatója.

Bezsilla utcai bölcsi/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Bezsilla utcai bölcsi/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A bölcsődei munkák közül ki kell emelni a Bezsilla utcai műemlék jellegű épület 28 millió forintos munkáit, melyekben tetőfelújítás, nyílászárók cseréje és homlokzati festésen kívül néhány belső helyiség felújítása is szerepelt.
A Kavicsos közi bölcsődeépületben majdnem ilyen nagyságrendben a csoportszobákat, illetve öltöző- és mosdóhelyiségeket újították fel, míg a Wesselényi és Nádastó bölcsődékben csaknem 20-20 milliós beruházásokat végeztek.
Az óvodák közül a legnagyobb mértékű megújítást a Mozdonyvezető utcai épületen végeztek, amelyről előző lapszámunkban beszámoltunk. Ezenkívül a Molnár Viktor utcai és a Nádastó utcai óvodákban is 30 millió feletti, míg a József Attila utcai és Bocskai utcai kis épületekben is 20-20 millió forintos rekonstrukció volt.
A három rákospalotai összevont óvoda épületeiben összesen 34 milliós felújítást végeztek. Az említett beruházásokban főként nyílászárócserék és burkolatfelújítások szerepeltek – mondta a műszaki igazgató.
Az egyéb intézményekre, az Egyesült Szociális Intézmények létesítményeire és az iskolákra 40-40 millió forintot fordított az önkormányzat.
– A munkák majdnem 100 százalékban elkészültek a szeptember elejei évnyitókra. A még folyamatban lévő néhány, elsősorban külső környezetet érintő munkák is szeptember végére befejeződnek – emelte ki Kósa István.

Comments are closed.