Megnyitott a MikulásGyár

Elindult Magyarország legnagyobb karácsonyi adománygyűjtő akciója, a MikulásGyár. Két helyszínen, az 56-osok terén és a Pólus Centerben várják az adományozókat.

Elsősorban tartós élelmiszereket (konzerv, tészta, liszt, cukor, rizs, krumpli, alma, olaj, ásványvíz, édesség, stb.), valamint tisztálkodási és fertőtlenítőszereket várnak, de adományozhatunk meleg takarót, ruhaneműt, plüssállatot és egyéb játékokat is.

A MikulásGyár  december 21 -ig tart nyitva:

  • az 56-osok terén 09:00 és 21:00 óra között,
  • a Pólus Centerben 10:00 és 19:00 óra között.

A Dózsa György úti Múzeum Mélygarázs felszínén, a Promenádon kézműves foglalkoztatóval, olvasósarokkal, mesepostával, gyermekelőadással, több mint 90 könnyűzenei koncerttel, valamint az egészségügyről, az oktatásról, a tömegsportról és a fenntartható fejlődésről szóló közéleti beszélgetéssel is kedveskednek az adományozókat.

Hivatalos MikulásGyár-gyűjtőpont a legtöbb postahivatal is. Kerületünkben a Pestújhelyi úti, a Fő úti, a Száraznád utcai valamint a Pólus Centerben található postán lehet leadni zárt dobozban, térítésmentesen az adományokat. Kérik, a dobozokra írják rá nagybetűkkel: MIKULÁSGYÁR.

Idén Németországban is több gyűjtőpontja nyílik a MikulásGyárnak. Ennek megszervezésében a Rádió Helló, az első németországi magyar nyelvű online rádió lesz a karitatív akció segítségére. A főbb városok mellett – München, Stuttgart, Rosenheim, Nürnberg, Frankfurt, Bréma, Dortmund, Düsseldorf, Passau – kisebb, magyarok lakta településen is gyűjtenek.

A szervezők mellett mintegy 1900 önkéntes segíti az alapítvány munkáját, több cég csapatépítő eseményként vállal szerepet a gyűjtésben, szortírozásban.  Zsolnai Endre, a MikulásGyár jogtulajdonosa közölte: céljuk 200 ezer kilogrammnyi adományt gyűjteni, hogy több tízezer gyermek karácsonyát tehessék szebbé.

Comments are closed.