Meglepetés a Családok Átmeneti Otthona lakóinak

Mint hét éve mindig, idén december közepén is sok-sok megpakolt szatyorral, dobozzal, bennük tartós élelmiszerrel, édességgel, finomságokkal felpakolva érkeztek meg a Zöld 15 Egyesület tagjai az Aporháza utcai Családok Átmeneti Otthonába.

„Ugyanúgy, ahogy az elmúlt hét évben, karácsony közeledtével szerettünk volna segíteni, meghittebb hangulatot és környezetet teremteni azok számára, akik otthon nélkül maradtak” – mondta lapunknak Pósa András, az egyesület elnöke.

Idén, a koronavírusjárvány miatt kevesebb alkalommal tudtak kitelepülni az adománygyűjtők a kerületi közterekre: két időpontban, három helyszínen gyűjtötték december 17-én a tárgyi felajánlásokat. 

Mint megtudtuk, idén az utcai gyűjtés mellett, lehetőség volt bankszámlára utalással is hozzájárulni az adománygyűjtéshez. Az így beérkezett támogatásokból további tartós élelmiszert és egyéb finomságokat vásárolt az egyesület a rászoruló családoknak és gyerekeknek.

Ahogy Pósa András fogalmazott, megható volt látni, hogy a járvány okozta nehézségek ellenére a korábbiaknál többen adakoztak, adományoztak a rászorulók javára. Magánszemélyek pénzbeli felajánlásán túl az is előfordult – nem is egyszer –, hogy előre gondosan összekészített csomagokat vittek célzottan az adománygyűjtő-pontokra a kerületiek.

Az egyesület tagjai december 18-án végül három autónyi adományt tudtak átadni az otthon vezetésének, akik még az ünnepek előtt szétosztották azokat az otthon lakói között.

„Mindez megerősített minket abban, hogy ezt jó és érdemes csinálni, az otthon lakóinak pedig plusz erőt, reményt adnak ezek az alkalmak, hogy nincsenek magukra hagyva, nincs elengedve a kezük” – tette hozzá a Zöld 15 elnöke.

Comments are closed.