Meghalt egy fiatal futballista

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A rákospalotai Issimo Sportegyesület elnöke, Lengyel Iván számolt be a klub Facebook-oldalán arról, hogy meghalt egy utánpótlás korú játékosuk. Pásztor Patrik a szerdai U19-es bajnoki meccsen esett össze a pályán, azonnal megkezdték az újraélesztést, és sikerült stabilizálni az állapotát. A mentők ezután a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájába szállították, ám két nap múlva a fiú meghalt.

Pásztor Patrik a Budapest-bajnokságban szereplő U19-es csapatban játszott, a nyáron igazolt az Issimo-hoz. „Hamar az öltöző és az egész közösség kedvelt, megbecsült tagja lett – írta Lengyel Iván. – A mérkőzés előtt semmilyen jel nem utalt arra, hogy nem állna készen a játékra, ugyanolyan lelkesedéssel állt be csereként a szünetben, ahogyan azt a korábbi meccseken, edzéseken láttuk tőle.”

Nem sokkal azután esett össze, hogy beállt, az esetet nem előzte meg ütközés másik játékossal. A játékvezető és az edző azonnal látta, hogy nagy a baj, hozták a defibrillátort, megkezdték az újraélesztést, és értesítették a mentőket. A mérkőzés félbeszakadt.

A klubelnök azt is közölte, mindenkit megrendített a fiatal játékos halála, mert abban reménykedtek, hogy pénteken jó híreket kapnak az állapotáról. „Sajnos azonban a legszörnyűbb hír érkezett ma reggel” – zárta sorait az elnök. „Patrik, tudjuk, hogy odafentről továbbra is velünk leszel, és segíted majd a csapatodat. Emlékedet megőrizzük, sosem felejtünk el. Nyugodj békében!” – áll a csapat oldalának közleményében.

Pásztor Patrik Zsolt három meccsen lépett pályára új klubjában, egyszer kezdő volt, két alkalommal becserélték. 2006-ban született, november 18-án lett volna tizenhat éves. (PP, Rab László, 2022. október 1. – A nyitókép illusztráció. Forrás: Issimo SE)

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.