Megfiatalodó útszakaszok Rákospalotán

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Járdajavítás, aszfaltszőnyeg-borítás

Új útszakaszok felújításáról tartott tájékoztatót Cserdiné Németh Angéla polgármester és Tóth Imre alpolgármester.

A kerületi vezetők elsőként a Bercsényi Miklós utca Arany János és Tompa Mihály utca közötti 340 méteres szakaszának felújításáról számoltak be. A körzet önkormányzati képviselője, Legárd Krisztián elmondta, ez az útszakasz évek óta problémát okozott a környéken élőknek. Az útburkolat annyira elhasználódott, hogy a foltozgatások már nem jelentettek megoldást a kátyúk eltüntetésére. További gondokat jelentett, hogy a vízelvezetés sem működött rendesen, illetve egyes szakaszokon a járda is alkalmatlanná vált a biztonságos közlekedésre.

Mindez megoldódni látszik, mert az önkormányzat még ezen az őszön bruttó 227 millió forintból felújíttatja a kritikus útszakaszt. Megújul majd a vízelvezető rendszer, az útpálya 5,5 méter szélességben új aszfaltburkolatot és mindkét oldalon új szegélyeket kap. Az egész kerületben fokozódó parkolóhiány mérséklésére félreállási lehetőséget biztosító, térkőburkolatú parkolóhelyek létesülnek, illetve a járdaszakasz is megújul. A Kozák térnél az Arany János utcán átvezető gyalogos-átkelőhely burkolatát és festését is javítják.

Ezzel nem befejeződnek be a Bercsényi utcai munkálatok, mert az önkormányzat tervei között szerepel, hogy jövőre a Tompa Mihály utca és a Szentmihályi út közötti szakaszt is felújítják.

Az Aporháza utca Régi Fóti út és Fazekas sor közötti több mint 300 méteres szakaszát is felújítják. A meglehetősen nagy forgalmat lebonyolító út burkolata, illetve sok helyen a járdák állapota is kikövetelte a beruházást. A már zajló munkálatok során – közel 145 millió forintból – az útburkolat kétrétegű aszfaltszőnyeget kap, a járdaszakasz nagy része is megújul. Itt is térkőburkolattal ellátott félreállókkal biztosítják majd a parkolást, illetve a vízelvezetést is megoldják. Az Aporháza utca felújítása várhatóan hamarosan befejeződik.

Rákospalota külső részén, a Felsőkert utcában elkészült a Károlyi Sándor útja és az M3 bevezetője közötti szakasz, amely ugyan még nem kapcsolódik közvetlenül a néhány hónapja átadott Szilas parki felüljáróhoz, de mindenképpen könnyebbséget jelent az autósok számára. Jó hír a környéken élőknek, hogy már zajlik a Mélyfúró utca felújítása is, amely a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű és a város között közlekedő kukásautók közlekedését jelentősen megkönnyíti.

Comments are closed.